Pro 8 - 10 os. 4.1.2020 - 25.1.2020 58000 Kč Ještě jsou
volná místa







  • Zažijte sílu setkání s horskými gorilami a dalšími divokými zvířaty v NP Murchison Falls, Queen Elizabeth a Mburo.

  • Vyzkoušejte rafting na divokých vodách mystického Nilu.

  • Vychutnejte si šálek lahodného čaje či kávy přímo z místních plantáží.

  • Plujte na ručně vydlabaných kánoích po magickém jezeře Bunyonyi.

  • Vykoupejte se pod vodopády ve vulkanické oblasti Mt. Elgon.

  • Poznejte místní kmeny, jejich tradice, tanec a hudbu.


Praktické
informace

Itinerář

Ubytování

Galerie










1 Po příletu do Entebbe se přesuneme do hlavního města Kampaly, kde si lehce odpočineme a začneme se seznamovat s místním krajem a zvyklostmi a také naším africkým doprovodem.

2 Jinja a okolí – projedeme se na motorové lodi po jezeře Viktoria k počátku jedné z největších řek Afriky – Nilu. Navštívíme místní trhy, kde se naučíte, jak smlouvat a nakupovat. Na kajaku se vydáme po klidné hladině Nilu, abychom mohli při západu slunce pozorovat divoká zvířata.

3 Mbale a národní park Mount Elgon – v odloučené oblasti na hranicích parku Mount Elgon se blíže seznámíme s místním životem. Navštívíme kávové plantáže, absolvujeme krásný trek k vodopádům i s noclehem a také se podíváme do místní školy, kde případně vypomůžeme.

4 Rezervace Pian Upe – ubytujeme se v táboře strážců rezervace a vyrazíme do africké savany na noční sledování divoké zvěře.

5 Národní park Queen Elizabeth – v parku pojmenovaném na počest britské královny Alžběty se setkáme s levharty, lvy či slony a možná zahlédneme i jeřába královského z ugandské vlajky.

6 Kabale a jezero Bunyonyi – zapůjčíme si tradiční dřevěné kánoe a vydáme se na několikadenní výlet po druhém nejhlubším africkém jezeře. Spát budeme v kempech na ostrůvcích rozesetých po jezeře a večer sledovat noční oblohu, zpívat a hrát.

7 Národní park Mburo – v tomto krásném parku nás čeká setkání se žirafami, buvoly, hrochy a krokodýly.

8 Návrat do Kampaly – v Kampale nakoupíme dárky, zavzpomínáme na prožité zážitky a rozloučíme se s Ugandou.

Program cesty je orientační a může se změnit podle požadavků a potřeb skupiny.

Typ ubytování se odvíjí od programu.


Obvykle využíváme ubytování v hotelech, v hostelech, v homestay, ve stanech podle oblasti, do které jedeme. Bude upřesněno během informačních schůzek před odjezdem.



O PRŮVODCI



Štěpán Pastula


Rovníková Afrika, konkrétně Uganda mi připomíná, jak důležité je pro budoucí generace ochránit přírodní bohatství.
Lidé, žijící zde v chudých oblastech, mi ukazují jak není třeba velkých věcí, k tomu aby bylo naplněno štěstí. V afrických zemích jako Uganda, Kongo a Rwanda mám dvě roviny náhledu.
První - přírodní bohatství - krása, rozmanitost a nenahraditelnost tohoto místa.
Druhá rovina je z pohledu místních lidí. Když se bavíte s místními, zjišťujete co jsou pro ně priority a co za problémy řeší. V ten okamžik mi narůstá vděčnost za domov a bohatství, které v něm mám. Svoboda, bezpečí a s tím i spojená hojnost.



REZERVOVAT


SDÍLET