Pro 2 - 4 os. 9.9.2019 - 4.10.2019 98500 Kč Máme plno



  • Zažijte inspirativní kulturu buddhismu v Ladakhu, oblasti Malého Tibetu.

  • Navštivte Dalajlámovo sídlo v Dharmasale.

  • Projeďte se indickým vlakem do Haridvaru s kouzelným místem Rishikesh, místa, do kterého se zamilovali i slavní Beatles.

  • Omyjte svá těla během obřadních rituálů obětování na řece Ganze.

  • Vydejte se do NP Chitwan za slony, krokodýly a nosorožci.

  • Poznejte jedno z nejstarších míst v Indii, kde podle dávných pověstí hoří posvátný oheň.


Praktické
informace

Itinerář

Ubytování

Galerie











1 Odlet z ČR, cesta cca 18-20 hodin.

2 Přiletíme do Lehu (3 480 m. n. m), ubytujeme se, aklimatizujeme. Večer si povíme základní informace o Himálajích, o výškové nemoci, o kultuře, životní filozofii místních lidí a náboženství. Poté se vydáme na dvoudenní trek na lehko s vyhlídkami na okolní hřebeny hor a s pobytem v horské vesnici. Navštívíme místní chrámy. Pro zájemce jednodenní výlet na moto na jedno z nejvyšších motorizovaných sedel, Kardung La (5 350 m. n. m).

3 Přejedeme minibusem s několika zastávkami cestou do Manali. Výlet po okolí Manali (užijeme si lázně a vodopád).

4 Přesuneme se do Dharmasala, sídla samotného Dalajlámy. Navštívíme sídlo Jeho Svátosti, poté se vydáme na výlet do hor a na meditační místa.

5 Přejedeme vlakem do Hardivar, Rishikesh. Strávíme den v Rishikesh, v místě, do kterého se zamilovali i slavní Beatles. Výlet po okolí (možná potkáme i slona). Přejedeme do Déhrádún– odtud přeletíme do Káthmándú a ubytujeme se.

6 Vystoupáme na kopec Swayambhunath – Opičí chrám (UNESCO). Přejedeme do Bodhnatu (UNESCO) - největší asijská stúpa, obcházení stúpy, návštěva tibetského kláštera Kopkan. Odpoledne hinduistické místo Pashupatinath (UNESCO) - pálení mrtvých na ghátech a přesuneme se do města Bhaktapur – kde budeme pozorovat v uličkách život místních jako z dávných dob, chrám Čangu Narajána (UNESCO) nebo výlet do kopců nad údolím Káthmándú.

7 Přesuneme se na jih do Sauráhy, čeká nás ubytování v hotelu, kde mají svého slona, vycházka za pozorováním slonů a nosorožců, návštěva sloní farmy a pozorování západu slunce nad krokodýlí řekou.

8 Strávíme den v NP Chitwan – sloní safari, jízda na kánoích, procházka džunglí s průvodcem, pozorování zvěře, návštěva farmy slonic se slůňaty, jízda džípem. Přesuneme se zpět do Káthmándú. Přeletíme z Káthmándú do Varanasi. Užijeme si Varanasi (kultura, Ghaty, památky).

9 Vlakem se přesuneme z Varanasi do Agra. Čeká nás Agra – Taj Mahal a okolí. Ve večerních hodinách se přesuneme do Dillí. Prohlédneme si Dillí, poslední nákupy a příprava na návrat domů. Odlet zpět do ČR.

Program cesty je orientační a může se změnit podle požadavků a potřeb skupiny.

Typ ubytování se odvíjí od programu.


Obvykle využíváme ubytování v hotelech, v hostelech, v homestay, ve stanech podle oblasti, do které jedeme. Bude upřesněno během informačních schůzek před odjezdem.



O PRŮVODCI



Štěpán Pastula


Indie, místo které mi již názvem rezonuje s osobním rozvojem.
Velcí učitelé - Buddha, Ghándí, filozofie a náboženství vzešly z tohoto místa a napříč staletími se zde mísí. Je to autentická inspirativní oblast, která nás naučí mnohému. Jen pozorováním a proplouváním každodenního života poznáváme důležitost rituálů, víry a možnosti spolupráce lidí napříč těmito směry a kulturami.
Indie je pro mě místem extrému, které nás postaví před realitu života a dají možnost urovnat si své vlastní hodnoty.



SDÍLET